top of page

-OVER ONS-

Sponsoring

Both BoerenZorg wordt gesteund door gemeente, provincie en Europese Unie. Europa investeert in zijn platteland met het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Bedrijven en particulieren ondersteunen onze activiteiten ook. Meer weten hierover?

Specialiteiten
Ons verhaal

 

Op een echte boerderij, samen op een praktische wijze aan de slag. Dat is waar Both BoerenZorg voor staat. Op de boerderij is voor iedereen een passende uitdaging te vinden.

 

Uitdaging en verantwoordelijkheid geven wij onze deelnemers, op de boerderij ook wel hulpboeren genoemd, de motivatie om zich te ontwikkelen in hun vaardigheden. Voor de deelnemers bieden wij positieve waardering, structuur, duidelijkheid en rust. De open communicatie staat in onze begeleiding voorop.

 

De ruimte en de onvoorwaardelijke liefde van de dieren biedt de hulpboer rust, warmte en liefde. Wij bieden vanaf september 1998 zorg op maat. Door deze jarenlange ervaring kijken wij naar de mogelijkheden voor de deelnemers op de boerderij, ongeacht de beperking of zorgvraag. Both BoerenZorg is door de jaren heen ontwikkeld tot een manier van werken die gebaseerd is op onze visie. Met elkaar zorgen wij voor boerderij, mens, plant en dier.

Een professionele zorgverlener

Onze medewerkers zijn MBO, HBO en universitair gediplomeerd en jaarlijks wordt onze kennis op peil gehouden door scholing en diverse cursussen.

Een aantal van onze medewerkers zijn SKJ- geregistreerd. Daarnaast beschikt ons team over een orthopedagoog en werken wij nauw samen met een psychologiepraktijk.

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en nagenoeg alle medewerkers zijn BHV opgeleid.

 

Wij werken volgens het keurmerk 'Kwaliteit laat je zien' van de Federatie Landbouw en Zorg.

poes_edited.jpg
eu-sponsoring

Ons team

Wim

Wim

Nadat ik samen met Nicolien in Oud Gastel op een varkenshouderij geboerd heb, zijn wij terug gekeerd naar de Krimpenerwaard. In mijn geboortedorp Berkenwoude, kochten wij samen de huidige boerderij. Inmiddels is Both BoerenZorg uitgebreid met een boerderij in Cabauw. Samen met onze kinderen Tanja, Willem en Colinda trekken wij de kar.

Nicolien

Nicolien

Ik ben de zorgboerin op de boerderij en getrouwd met Wim. Samen met onze kinderen Tanja, Willem en Colinda runnen wij de boerderij. In 1998 zijn we begonnen met het aanbieden van dagbesteding voor jong en oud. Door de loop van de tijd is ons aanbod van zorg uitgebreid. Met veel plezier stuur ik de dagelijkse gang van zaken aan op de zorgboerderij.

Tanja

Tanja

Van kleins af aan werk ik al mee op de boerderij. Ik noem mijzelf wel eens de 'Vliegende kiep'. Dit omdat ik mij niet alleen bezig houd met mijn grootste passie, de koeien, maar daarnaast ook administratieve taken verricht en help waar nodig. Samen met de hulpboeren werken is een verrijking, zo helpen zij mij onder andere dagelijks met het melken van de koeien.

Willem

Willem

kamille

kamille

Colinda

Colinda

Ik ben Colinda en geboren en getogen op de huidige boerderij in Berkenwoude. Dit maakt dat ik ben opgegroeid op het platteland tussen de mensen en dieren en al van jongs af aan mee help op het bedrijf. Hierbij help ik waar nodig, waardoor elke dag anders is en deze afwisseling het juist zo leuk maakt!

Lisanne

Lisanne

Marthe

Marthe

Hoi! Ik ben Marthe. Naast mijn studie op het CHE ben ik te vinden op de boerderij waar mijn passie voor het boerenleven en deelnemers gecombineerd kan worden. Ik vind het belangrijk om samen met de deelnemer te zorgen voor een zinvolle en leuke dag! Dit doe ik met veel liefde, duidelijkheid en een ontspannen/open houding.

Annelise

Annelise

Bij Both BoerenZorg vind ik het bijzonder mooi hoe kinderen, jongeren en volwassenen (met een verstandelijke beperking) samen met het team kunnen ontdekken wie ze zijn en wat hun talenten zijn. Mijn ervaring van de afgelopen 20 jaar als orthopedagoog/gedragsdeskundige in jeugd- en gehandicaptenzorg komt mooi samen met mijn oorsprong als boerendochter. Registratienummer SKJ 120012465

Milou

Milou

Hoi hoi, ik ben Milou! Ik ben bij Both BoerenZorg terecht gekomen voor stage, maar vond dit zo leuk dat ik er ben komen werken. Het buiten zijn in de natuur en het verzorgen van de dieren samen met de deelnemers vind ik super gezellig en uitdagend om te doen. De hulp die jij bied en word geboden door deelnemers en begeleiding is erg fijn en zo kan je er veel van leren en jezelf blijven ontwikkelen. Doordat elke dag anders is, is het nooit saai en erg leerzaam!

Vivienne

Vivienne

Sietske

Sietske

Hoi hoi! Ik ben Sietske. Sinds 2023 werk ik op de boerderij bij Both BoerenZorg. Na meer als 6 jaar op een woonvorm voor volwassen gewerkt te hebben, was het voor mij tijd om mij meer te focussen op dagbesteding. Hoe leuk is het dat ik hier gelijk mijn hobby kan beoefenen: de Moestuin! Alle dieren zie ik als een extra cadeautje! De wisselende taken en hulpvragen zorgen dat geen enkele dag saai is.

Certificeringen en partners

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

bottom of page