-OVER ONS-

Sponsoring

Both BoerenZorg wordt gesteund door gemeente, provincie en Europese Unie. Europa investeert in zijn platteland met het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.

Bedrijven en particulieren ondersteunen onze activiteiten ook. Meer weten hierover?

Specialiteiten

Echte boerderij

press to zoom

Eetbare perma cultuurtuin

press to zoom

TheeHUIS

press to zoom

Arbeids re-integratie

press to zoom

Dag besteding

press to zoom

BSO

press to zoom

Logeren

press to zoom

Wonen

press to zoom

Vakantie weken

press to zoom
Ons verhaal

 

Op een echte boerderij, samen op een praktische wijze aan de slag. Dat is waar Both BoerenZorg voor staat. Op de boerderij is voor iedereen een passende uitdaging te vinden.

 

Uitdaging en verantwoordelijkheid geven wij onze deelnemers, op de boerderij ook wel hulpboeren genoemd, de motivatie om zich te ontwikkelen in hun vaardigheden. Voor de deelnemers bieden wij positieve waardering, structuur, duidelijkheid en rust. De open communicatie staat in onze begeleiding voorop.

 

De ruimte en de onvoorwaardelijke liefde van de dieren biedt de hulpboer rust, warmte en liefde. Wij bieden vanaf september 1998 zorg op maat. Door deze jarenlange ervaring kijken wij naar de mogelijkheden voor de deelnemers op de boerderij, ongeacht de beperking of zorgvraag. Both BoerenZorg is door de jaren heen ontwikkeld tot een manier van werken die gebaseerd is op onze visie. Met elkaar zorgen wij voor boerderij, mens, plant en dier.

Een professionele zorgverlener

Onze medewerkers zijn MBO, HBO en universitair gediplomeerd en jaarlijks wordt onze kennis op peil gehouden door scholing en diverse cursussen.

Een aantal van onze medewerkers zijn SKJ- geregistreerd. Daarnaast beschikt ons team over een orthopedagoog en werken wij nauw samen met een psychologiepraktijk.

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel en nagenoeg alle medewerkers zijn BHV opgeleid.

 

Wij werken volgens het keurmerk 'Kwaliteit laat je zien' van de Federatie Landbouw en Zorg.

poes_edited.jpg
 

Ons team

Wim

Wim

Nadat ik samen met Nicolien in Oud Gastel op een varkenshouderij geboerd heb, zijn wij terug gekeerd naar de Krimpenerwaard. In mijn geboortedorp Berkenwoude, kochten wij samen de huidige boerderij. Inmiddels is Both BoerenZorg uitgebreid met een boerderij in Cabauw. Samen met onze kinderen Tanja, Willem en Colinda trekken wij de kar.

Nicolien

Nicolien

Ik ben de zorgboerin op de boerderij en getrouwd met Wim. Samen met onze kinderen Tanja, Willem en Colinda runnen wij de boerderij. In 1998 zijn we begonnen met het aanbieden van dagbesteding voor jong en oud. Door de loop van de tijd is ons aanbod van zorg uitgebreid. Met veel plezier stuur ik de dagelijkse gang van zaken aan op de zorgboerderij.

Tanja

Tanja

Van kleins af aan werk ik al mee op de boerderij. Ik noem mijzelf wel eens de 'Vliegende kiep'. Dit omdat ik mij niet alleen bezig houd met mijn grootste passie, de koeien, maar daarnaast ook administratieve taken verricht en help waar nodig. Samen met de hulpboeren werken is een verrijking, zo helpen zij mij onder andere dagelijks met het melken van de koeien.

Willem

Willem

Colinda

Colinda

Ik ben Colinda en geboren en getogen op de huidige boerderij in Berkenwoude. Dit maakt dat ik ben opgegroeid op het platteland tussen de mensen en dieren en al van jongs af aan mee help op het bedrijf. Hierbij help ik waar nodig, waardoor elke dag anders is en deze afwisseling het juist zo leuk maakt!

vergeet me nietjes

vergeet me nietjes

Chanel

Chanel

Samen zorgen dat er een gezonde maaltijd op tafel staat, vind ik het leukst om te doen, daar hoort het zorgen voor de dieren en planten die dat ons schenken natuurlijk ook bij. Het TheeHUIS proberen we met z’n allen tot een succes te maken, ik vind het tof dat ik dat mag ondersteunen!

Lisa

Lisa

Ik ben Lisa, begeleider op de boerderij. Ik werk graag samen met de hulpboeren op verschillende gebieden, want de afwisseling vind ik erg leuk. Zo werk ik tussen de koeien, buiten op het erf, binnen lekkers bakken, op kantoor administratieve taken en rijd vervoer. Ook geef ik ambulante begeleiding op locatie en schrijf begeleidingsplannen.

Menno

Menno

Mijn naam is Menno en sinds juli 2020 ben ik werkzaam bij Both BoerenZorg. Samen met de collega's en de deelnemers zorg ik voor de dieren en de tuin. De afwisseling zorgt er voor dat ik iedere werkdag met plezier naar mijn werk gaat!

Annelise

Annelise

Bij Both BoerenZorg vind ik het bijzonder mooi hoe kinderen, jongeren en volwassenen (met een verstandelijke beperking) samen met het team kunnen ontdekken wie ze zijn en wat hun talenten zijn. Mijn ervaring van de afgelopen 20 jaar als orthopedagoog/gedragsdeskundige in jeugd- en gehandicaptenzorg komt mooi samen met mijn oorsprong als boerendochter. Registratienummer SKJ 120012465

Martijn

Martijn

Ik ben Martijn, begeleider op de boerderij. Ik werk graag met de hulpboeren samen op de tuin en op het erf. Samen zorgen wij er voor dat er verse groenten kunnen worden gegeten en heerlijke soepen kunnen worden bereid. De bloemen en planten op het erf onderhoud ik graag en zorg voor een kleurrijke tuin in de zomer.

Laura

Laura

Ik ben Laura, begeleider op de boerderij. Het verzorgen van de dieren in samenwerking met de hulpboeren vind ik leuk om te doen. Samen verzorgen, poetsen en wandelen wij graag met de pony’s voor ontspanning. Ik kook met regelmaat voor de groep met producten uit de eigen moestuin. SKJ registratienummer: 140013131

Celine

Celine

Ik ben Celine, begeleidster op de boerderij. Het verzorgen van de dieren en klussen doen op het erf samen met de hulpboeren vind ik leuk om te doen! Het is mooi om te zien hoe ieder zichzelf kan zijn op de boerderij.

Arnya

Arnya

Mijn naam is Arnya, ik ben begeleidster op de boerderij. Op dit moment doe ik de opleiding begeleider specifieke doelgroepen. Ik vind het leuk dat wat ik op de opleiding leer toe kan passen in de praktijk. Daarnaast vind ik het leuk om samen met de deelnemers te koken/ bakken met producten uit de tuin.

Wendela

Wendela

Linnea

Linnea

Ik ben Linnea. Ik werk op de boerderij als persoonlijk begeleider en als gedragdeskundige. Het fijne aan deze baan is dat je veel in contact staat met deelnemers en collega's. Ik krijg energie van het ondersteunen van de deelnemers in hun ontwikkeling. Het is mooi om te zien hoe de deelnemers samen met de begeleiding er een mooie leefgemeenschap van maken.

Eline

Eline

Ik ben Eline, 19 jaar en doe de opleiding Social Work op de CHE. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om muziek te maken en creatief bezig te zijn. Hiernaast werk ik bij Both BoerenZorg, dit vind ik super leuk om te doen! Ik vind het mooi om te zien hoe ieder kind hier op de boerderij zichzelf kan zijn.

.

.

“Hoi Allemaal! Mijn naam is Joris, begeleider op Cabauw en Berkenwoude. Ik vind het ontzettend leuk om samen met anderen bezig te zijn op de boerderij. Biologische groente en fruit kweken, zorgen voor de dieren, lekker koken uit de tuin en met ze allen spelletjes spelen doe ik graag!”

Annelies

Annelies

Mijn naam is Annelies. Sinds september 2019 ben ik werkzaam bij Both BoerenZorg. Toen ben ik ook verhuisd vanuit Drenthe. Ik ben afgestudeerd jeugdzorgwerker en vind het dan ook vooral leuk om te werken met kinderen en jongeren. Tof vind ik om er achter te komen waar bepaald gedrag vandaan komt en dit tot iets positiefs om te buigen. Ik hoop jou/u gauw te ontmoeten.

Talitha

Talitha

Mijn naam is Talitha. Ik volg de opleiding persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, en ben na mijn stage bij Both BoerenZorg komen werken op de boerderij. Ik werk hier met veel plezier! Wat ik het leukste vindt, is samen met de deelnemers er voor zorgen dat iedereen een gezellige en zinvolle dag heeft, waarin ieder zijn talenten kan inzetten.

Certificeringen en partners

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland